Om os samt referencer

Vi bor i Københavns nordvest-kvarter.

Her foregår personlige konsultationer og foredrag.

Christian Carl Christiansen er indehaver, terapeut og fagligt ansvarlig.

Christian er 53 år, med følgende faglige baggrund:

  • MSc. Exe./ MBA
  • Certificeret kognitiv coach
  • Certificeret mentor
  • Stalking-rådgiver (DSC)
  • Certificeret neokognitiv psykoterapeut
  • Psykoterapeut MPF (Medlem af Dansk Psykoterapeutforening)

 

Referencer:
 

Anja 43 år.

"Tak for alt indtil nu. Du var min kurs ind i en sundere vej, det kan jeg ikke takke dig nok for. Du så mig, bakkede mig altid op, var et fast holdepunkt og introducerede mig for fakta og teknikker. Det er så vigtigt når man står og ikke kan se sig ud af problemerne. TAK."

 

Selma 31 år.

"Jeg vil bare sige dig en kæmpe tak - for uden din hjælp var jeg ikke kommet hertil nu. Du har virkelig hjulpet mig med at se realiteterne i øjnene, og det har været så rart og givende at møde en professionel, som arbejder specifikt med det, jeg har været igennem. Du har mødt mig med forståelse, og jeg har følt mig tryg i de bedste hænder.

Det var bl.a. en stor lettelse for mig, da vi i starten havde snakken om, at jeg egentlig ikke var kommet så langt i min sorgproces, som jeg troede, da der i lang tid sidste år havde eksisteret et slags håb, hvor lille det end havde måtte være. Det var altså ikke mig, der var forkert på den og "burde" være kommet mig over det.

Og det var en stor øjenåbner for mig, da du fortalte mig om, hvor alvorlig situationen egentlig har været, og at mit eget helbred ville have været på spil såfremt jeg stadig havde levet i forholdet. Det var virkelig med til at få mig til at forstå, hvor en alvorlig situation jeg har befundet mig i, og at der intet har været i vejen med mig. Men at jeg derimod har levet i et psykisk ustabilt og psykisk voldeligt forhold. Det var smerteligt for mig at erkende, men det var også så rart at blive mødt med en forståelse og indsigt for min situation.

Så kæmpe tusind tak. Jeg er så glad i dag og dybt taknemmelig for, at jeg trods alt er sluppet "billigt" med de tre år, og at det er lykkes mig at komme videre derfra."

 

Katrine 35 år.

"For et år siden stod jeg i den absolut sværeste tid i mit liv nogensinde – jeg blev skilt fra min daværende mand, som er narcissist og med hvem jeg har to dejlige børn. Tiden efter bruddet var meget kaotisk, angstfyldt og utrolig svær at navigere i. I Christian havde jeg en virkelig tryg og kompetent samtalepartner og guide til at takle både konkrete situationer der opstod undervejs, og til at tale med om alt det der gjorde ondt og som var så forvirrende. Hans oprigtighed, varme og ikke mindst hans store faglighed inden for feltet har været en uvurderlig støtte for mig. At jeg er kommet så godt igennem skilsmissen, som jeg er, (og fx har fået sat tydelige grænser for min eks lige fra starten) kan jeg takke samarbejdet med Christian for. De varmeste anbefalinger herfra".

 

Sanne 45 år.

”Et dyb hul jeg havde brugt 45 år på at grave. En sorg og fortvivlelse, uden udsigt til forløsning. En masse ubesvarede spørgsmål fyldte mig, og i min søgen efter hjælp skrev jeg til svære-nære.dk.

Har igennem årene haft kortvarig kontakt med forskellige psykologer, men Christian adskilte sig markant. Han havde en forståelse for mine problemstillinger, fordi han specialiserede sig inden for mit felt, og havde en masse viden, empati og et nuanceret billede på min sorg.

Jeg stod bogstaveligt midt i en eksistenskrise, og kunne ikke samle puslespillet. Mit liv var i ruiner, et fundament der blev bygget op som barn af alkoholiske forældre, en mor der fravalgte mig, en far der styrede mig med fysisk og psykisk afstraffelse. Disse mursten skulle brydes ned og bygges op igen! Og sikke en svær og hård rejse. Mine mekanismer som jeg havde brugt hele mit liv på at bygge op, skulle ændres. Min flugt fra sorgen, håbløsheden og frygten viste sig på mange måder. Jeg gemte mine følelser og blev praktikeren der havde styr på sit liv. Jeg flyttede, for det var en let flugt. Jeg kan snart ikke tælle hvor mange gange jeg har rykket mit barns hjem op, for at finde trygheden et andet sted. Jeg analyserede alle andre, for det var lettere end at skulle forholde mig til mine egne følelser og meget mere.

Christian fik mig til at indse, at mine reaktioner var naturlige, men ikke hensigtsmæssige. Jeg levede i en boble, en illusion.  Jeg levede på en drøm og overlevede knap. Følte jeg lå med hovedet lige over vandoverfladen, og kunne drukne når som helst. Drømmen havde en høj pris, og han vækkede mig.

Christian fik mig til at forstå at grunden til jeg blev og var blevet i mit forhold med en partner der udsatte mig for psykisk vold, lå i min barndom, en viden jeg egentlig godt var klar over, men som jeg ikke forstod. Han finpudsede min viden, gik dybere og mere intens ind i min person. Han satte dagsordenen i starten, lyttede og tog mig i hånden, så jeg med masser af tryghed kunne åbne mig op.

Han fik mig til at forstå, at de mennesker der udsatte mig for fysisk vold, psykisk vold og omsorgssvigt var mennesker jeg kæmpede for, fordi det var en del af min fortid, at skulle kæmpe for kærligheden.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at uanset hvilken baggrund man kommer fra, hvis man er kommet i kløerne på en psykisk voldelig mand, så vil Christians tilgang til dig, være DIG OG DIN BAGGRUND. Han forstår deres mekanismer og hvad de gør ved dig. Han har givet mig troen og håbet tilbage, troen og håbet på en bedre version af mig og min fremtid”.

 

Lene 46 år.

”Christian har hjulpet mig helt vildt meget. Dels med at forstå min situation, min meget vanskelige relation til min datter, som stadig bor hos min psykopatiske eksmand. Og så hjælper han med at få styr på, hvad det er jeg føler, og hvorfor, gennem psykoedukation.

Jeg kan kun anbefale Christian til andre. Han var superdygtig til at hurtigt finde ind til lige netop de kerneproblemer jeg står med, og hjælper med at håndtere dem og forstå mine egne reaktioner og følelser.

Det har været så vild en proces på så kort tid, og jeg er i dag efter kun få måneders forløb, langt mere rustet til at håndtere min vrede, angst og frustration på en positiv og fremadrettet måde.

Jeg har i denne uge fået “hul igennem” til min yngste datter på 18 år, som jeg stort set ikke har haft kontakt til i et halvt år. Nu er vi nået til at hun næsten ikke er bange for at mødes med mig, når bare hendes far ikke får noget at vide om det. Det er så sygt.

Christian har hjulpet med at finde ud af, hvordan jeg bedst skaber en tryg base for hende, hvor der ikke er psykisk vold, og hvordan jeg kan have en god og nogenlunde normal relation med hende”.

 

Lars 30 år.

"Via mine sessioner hos Christian har jeg mødt en professionel og forstående person, som jeg følte, jeg kunne tale med om de ting, jeg gik igennem.

Christian kommunikerer tydeligt og forståeligt, og man går derfra med en følelse af, at man er blevet styrket og at man nok skal klare sig.

Christians evne til at forudsige hændelser vidner om han store faglige kunnen og gør det hurtigt klart, at Christian altså er ekspert inden for sit felt.

Livskvalitet er i fokus og i min proces med Christian har jeg fået stor forståelse for, hvad det vil sige - og hvilket ansvar, man selv må tage for at sikre den."

 

Kirsten 55 år, mor til barn i psykisk voldeligt forhold.

Svære-Nære kan varmt anbefales som vejleder, coach, terapeut.

Måske er det i virkeligheden den mangfoldighed af kompetencer, som Christian besidder, der gør, at vi er gået beriget og afklaret hjem fra hvert et møde.

Christian gør tingene enkelte og nemme at forstå. Dette via sin høje faglige indsigt i teori, metoder og viden.  Det særlige er dog, at Christian møder en i øjenhøjde og lige der, hvor virkeligheden rammer.

Du møder venligheden selv, men han er altså bare knivskarp på at få tingene sat i perspektiv, så der er noget at arbejde med, når man går derfra. 

Vi har brugt Christian, til at støtte os i rollen som forældre til et voksent barn, der har være i et dominerende forhold.

Vores barn har sideløbende været klient hos Christian.

Her har Christian med sin professionalisme og høje etik formået både at adskille tingene, men også samle trådene.

Som pårørende er det ofte meget svært at finde hjælp. Her har vi følt os meget trygge og privilegerede. Du kan regne med Christian og han gør en formidabel indsats!